Războiul asimetric al Iranului cu țările din jur produce situații dintre cele mai stranii. După operațiunea forțelor yemenite Houthi în Arabia Saudită, era de așteptat ca să existe un răspuns militar cel puțin simetric, timp în care prețurile petrolului și gazelor să explodeze, dar nici saudiții nu au răspuns militar și nu par să o facă în perioada următoare, nici prețurile nu au crescut.

Parada din presă făcută de iranieni după înfrângerea saudită lasă prea puține îndoieli legate de cine a comandat și pregătit atacul, dar țările care susțin Arabia Saudită nu par nici acum, după ani de atacuri din partea iranienilor, să fie dispuse să oprească Iranul printr-un război, fie acesta limitat.

Între timp, din Sanaa, capitala Yemenului, oficialii Houthi au anunțat că vor face un gest de bunăvoință, eliberand 350 de prizonieri, dar nu dintre cei capturați zilele trecute, ci dintre cei ținuți în captivitate încă din 2014, când capitala a căzut în mâinile rebelilor, iar printre cei eliberați se vor afla și câțiva saudiți, care vor fi transferați către familiile lor cu ajutorul Comitetului Internațional al Crucii Roșii – mai multe detalii AICI.

mai mult la  www.podul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.