Arabia Saudită își mărește până la un nivel record producția de petrol, în luna aprilie, mărind miza în competiția cu Rusia pentru cota de piață și părând să respingă oferta rusă de reluare a negocierilor, relatează Reuters.

Ciocnirea celor doi giganți petrolieri a dus luni la o scădere de 25% a prețului țițeiului, declanșând panică și cauzând căderea principalilor indici bursieri într-un moment în care bursele se prăbușiseră deja pe fundalul crizei epidemiologice.

Președintele american Donald Trump a discutat la telefon cu prințul saudit al coroanei, Mohammed bin Salman, iar ministrul american al Finanțelor, Steven Mnuchin, a vorbit cu ambasadorul rus, spunându-i că piețele trebuie să rămână stabile, pe fundalul îngrijorărilor că sporirea producției și ieftinirea petrolului va lovi în industria petrolului de șist din Statele Unite, unde costurile de producție sunt mai mari.

Vineri au eșuat negocierile între Rusia și Arabia Saudită, care domină OPEC, pentru prelungirea unui acord de limitare a producției de țiței în scopul menținerii unui preț ridicat.

mai mult la   deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.